Wie is nu die BRUISENDE vereniging, genaamd Berchem Bruist?

Misschien vooraleerst is Berchem, een deelgemeente van Kluisbergen, in hartje Vlaamse-Ardennen gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen, postcode 9690.

Waar is die BRUISENDE drang nu net ontstaan?

Wanneer op een blauwe maandag in 2017 tussen pot en pint de organisatoren van de Statiefeesten onthulden een punt te zetten achter hun 2-jaarlijkse feestweekend op en rond het “statieplein” te Berchem werden de handen in elkaar geslagen om Berchem terug op de Kluisbergse kaart te zetten. Middenstand Kluisbergen, die de “Statiefeesten” de voorgaande jaren organiseerde, kon met een gerust hart de fakkel doorgeven aan een 10-koppig feestcomité met allemaal bruisende enthousiaste initiatiefnemers met een hart voor Berchem.

Berchem bruist was hierbij geboren en wil ieder jaar het eerste weekend van juli Berchem laten bruisen tijdens een 3-daagse vol met volkse activiteiten, bruisende optredens en overheerlijke versnaperingen.

Alle activiteiten, het doel om Berchem Bruist te organiseren en de vibe om elk jaar beter te doen zijn gekoppeld aan vier kernwaarden:

  • GRATIS toegang voor jong en oud
  • LOKALE samenwerking
  • KINDVRIENDELIJK
  • WINST naar een (lokaal) GOED DOEL

Drie dagen feest met muziek, folklore in en rond de tent in de mix met een groot kinder- en kermisdorp, gekoppeld aan telkens een thema per dag.


Vrijdag staat de avond zomermarkt op de agenda. Een aangename mix van ondernemers van in en rond Kluisbergen, met eigen creaties, lekkernij en workshops.


Zaterdag trappen de sportievelingen Berchem op gang met de alom bekende gocart-race. Een ware spektakelshow in en rond de feesttent met een stevige vleug humor en competitiedrang.


Zondag bruist Berchem een laatste maal met een volle tent tijdens het eetfestijn.